6.12.2018 | Croatia

Prva implementacija SAP S/4 HANA i SAP EWM rješenja u Hrvatskoj

SAP S/4 HANA Enterprise Management rješenje uspješno je implementirano u jednoj od najvećih hrvatskih farmaceutskih kompanija. Relevantnost projekta očituje se u činjenici da je riječ o prvoj implementaciji SAP S/4 HANA s integriranim EWM sustavom u Hrvatskoj, a to je i prva implementacija EWM sustava na S/4HANA u regiji jugoistočne Europe.

S&T Hrvatska uspješno je implementirala novi SAP ERP poslovni sustav u farmaceutskoj tvrtki JGL d.d. U studenom 2018. godine, nakon 14 mjeseci intenzivnog rada, SAP S/4 HANA sustav pušten je u produkcijski rad. Najnovija generacija SAP S/4 HANA Enterprise Management rješenja koja se bazira na SAP HANA in-memory bazi podataka, omogućila je ovoj kompaniji prilagodbu suvremenim tržišnim zahtjevima.

Osim specifičnosti da je riječ o prvoj implementaciji SAP S/4 HANA u Hrvatskoj i o prvoj implementaciji SAP EWM sustava u Hrvatskoj i u regiji jugoistočne Europe, od iznimne je važnosti spomenuti i velik obim implementiranih modula te brojne složene integracije s različitim vanjskim sustavima. Također, bitno je istaknuti i validaciju SAP S/4 HANA sustava kao obvezan zahtjev u farmaceutskoj industriji. Sve navedeno ukazuje na činjenicu da je to prvi projekt takve vrste u Europi, budući da je EWM (Extended Warehouse Management) novi SAP-ov proizvod za složeno upravljanje skladištem na HANA platformi, integriran s S/4 HANA sustavom. Dodatno, S&T je prvi SAP partner koji je u Hrvatskoj implementirao i SAP-ov proizvod za napredno upravljanje ljudskim resursima, SuccessFactors, novitet u području HR aplikacija. Implementirana SuccessFactors rješenja za kadrovsku administraciju, učenje, upravljanje ciljevima i učinkom te kompenzacije uspješno su integrirana s ERP rješenjem za obračun plaća na HANA platformi.

Dok su, s obzirom na dokazano iskustvo u izgradnji, uvođenju i održavanju kompleksnih SAP rješenja, razvoj i implementacija SAP S/4 HANA i EWM sustava povjereni S&T-u, upravljanje projektom povjereno je ekspertima tvrtke SAP. Za optimizaciju složenih poslovnih procesa i uvođenje novih funkcionalnosti, na projektu je bilo angažirano više od 50 zaposlenika na strani Naručitelja te 30 S&T konzultanata, zahvaljujući čemu je ostvarena pravovremena realizacija svih faza implementacije

„Ovaj projekt od iznimne je važnosti za sve uključene strane uzimajući u obzir kompleksnost SAP landscape-a odnosno opseg implementiranih modula i integraciju s 5 vanjskih sustava, kao i integraciju SAP on-premise i cloud rješenja. Uspješna implementacija ovog projekta i stjecanje znanja o SAP-ovim proizvodima planirani je smjer nastavka poslovanja i suradnje s našim klijentima, a s ciljem donošenja dodatne vrijednosti našim korisnicima kroz pružanje sveobuhvatne usluge od strane stručnih S&T konzultanata.“, istaknula je Zdravka Jakopec, Voditeljica SAP S&T odjela.

Uvođenjem novih funkcionalnosti SAP S/4 HANA poslovno-informacijskog sustava osigurane su brojne prednosti poput bržeg i kvalitetnijeg izvođenja poslovnih procesa, izvještavanja u realnom vremenu te jedinstvena platforma s mogućnostima brojnih ekstenzija i nadogradnji za buduće poslovanje koje donose tehnološke promjene.

S&T Hrvatska ovim projektom je još jednom dokazala kompetencije, kvalitetu i sposobnost izvršavanja ciljeva u zadanim rokovima, primjenjujući pravila dobre prakse. Spremnost na nove implementacije i nove izazove, a nadasve pomoć korisnicima u savladavanju kompleksnosti poslovanja u okviru digitalne tehnologije nit je vodilja SAP odjela u ostvarivanju strateških i poslovnih ciljeva S&T-a.